Porsaan uunifilee (maustettu)

Possu oli noin 1,3 kg:n painoinen. Laitoin sen paistopussiin ja annoin olla 125 asteisessa uunissa 2 tuntia. Paistopussin kulmaan leikkasin pienen höyryaukon, jottei pussi räjäyttäisi nesteitä ympäri uunia. Tuloksena mukavan mehukas possu.

Kermaperunat

* n. kilo perunoita
* 4 dl ruokakermaa
* 1 dl maitoa
* 1 sipuli
* pippurirouhetta
* 1 tl suolaa

Perunat kuorin ja leikkasin noin hieman vajaa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ladoin perunat uunivuokaan. Seuraavaksi pilkoin sipulin kulhoon, johon myös laitoin pippurin, suolan, kerman ja maidon. Tämän sekoitin hyvin ja kaadoin tasaisesti perunoiden päälle uunivuokaan. Sekoitin haarukalla vielä koko hoidon ja laitoin 200 asteiseen uuniin noin 50 minuutiksi.

2098318.jpg