Joulukinkusta liikkuu monia ohjeita ja perinteitä. Itse en välitä sinappihunnusta, mutta kinkun pitää olla harmaasuolattu.

Pakastetun kinkun sulattaminen

Sulata pakastettu kinkku jääkaapissa ajan kanssa. Kinkun koosta riippuen sulatukseen on varattava aikaa 3-5 vuorokautta. 12 kilon kinkku kannattaa ottaa sulamaan jääkaappiin 5 vuorokautta ennen paistamista.

Kinkun paistaminen

Ota kinkku ennen paistamista muutamaksi tunniksi huoneen lämpöön, jotta sen pinta ehtii lämmetä. Jos puoleksi jäisen tai jääkaappikylmän kinkun laittaa kuumaan uuniin, se edistää lihasnesteen runsasta irtoamista. Lopputuloksena on silloin kuiva ja ylisuolainen kinkku.

Huuhtele kinkku.

Mä en ole koskaan käyttänyt kinkkumittaria, se on mennyt vain perinteiden mukaan. Kinkun paistoaika vaihtelee 60-80 min/kg. Paista kinkkua 100-125 asteen lämmössä. Aikaan vaikuttaa kinkun koko, muoto ja alkulämpötila, joten koeta laskea aika noin suurin piirtein.

Paistan kinkun paistopussissa, jolloin siitä tulee mehevä, murea ja maukas.